Onze school

'Wijzer naar de toekomst'

Onze slogan verwijst naar ons aanbod en aanpak. We zijn een kleinschalige, goed toegeruste, eigentijdse school. We hebben aandacht voor ieder kind en zijn gericht op ontwikkeling.

Image Onze school

Uw kind ook naar De Vuurtoren?

Kom gerust langs om eens kennis te maken met onze school. Op de pagina "Naar de Vuurtoren" leest u er alles over.

Naar de Vuurtoren >>

Ons onderwijs

Image Onze school
Onze kleuters

Kleuters leren vanuit het spel en door te doen. Dat gebeurt aan de hand van thema's met de groep en in speelhoeken. Zo halen we het thema Lente als het ware de school in. We rekenen dan met eieren of bolletjes. Zo spelen kleuters in een tuincentrum-hoek om plantjes te leren en de taal om te kopen en verkopen....

En door slimme observatiemethoden houden we de ontwikkeling van uw kind bij en kunnen het aanbod en aanpak zo nodig aanpassen.

Image Onze school
Werken aan de basisvaardigheden

Wat leer je op school? Ja natuurlijk: Lezen, rekenen en schrijven. Dat noemen we de basisvaardigheden. Dat heeft eerste prioriteit, maar dat bieden we wel aan met eigentijdse methoden: Effectieve instructies, samenwerkend leren, digitale hulpmiddelen en gepersonaliseerde feedback.

Image Onze school
Toekomstgericht onderwijs

De wereld verandert snel. De uitdagingen van morgen zijn nu nog niet bekend.

Het is onze taak om kinderen voor te bereiden op een steeds veranderende wereld. De basisvaardigheden zoals taal, lezen en rekenen blijven belangrijk. Maar andere vaardigheden worden belangrijker, zoals: creatief denken, communiceren, samenwerken, computational thinking, ict basisvaardigheden en mediawijsheid.

Positieve mindset

We willen graag dat leerlingen nieuwe uitdagingen aangaan. Dat ze niet meteen denken: “Dit is te moeilijk voor mij, ik kan het niet.” Maar dat ze denken: “Dit is een uitdagende opdracht, ik kan er vast veel van leren.”

Zo gaan kinderen steeds door een LEERKUIL. Een positieve mindset helpt enorm als je iets onder de knie wilt krijgen.

Die positieve instelling zien we ook in onze gedragsafspraken: elkaar helpen, sorry zeggen, aardig zijn, bedanken, delen, iedereen hoort erbij, …

Image Onze school

Nieuws

Thema KUNST met de kleuters

Kleuters spelen en leren vooral rond thema's. Wat te denken van thema KUNST?

Lees meer
Pannenkoekendag

Wie op vrijdag 17 maart in school was, wist het: PANNENKOEKENDAG. De kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 hebben gezellig gemakken en reken maar dat alle pannenkoeken opgingen!

Lees meer
Schoolkorfbal

De Vuurtoren is een sportieve basisschool. Naast extra sportlessen doen we ook graag mee met schoolsporttoernooien. Zo ook met Korfbal!

Lees meer
Taart voor groep 6

De Vuurtoren heeft in het najaar meegedaan aan de Scheveningse innovatieweek. En dat had voor groep 6 nog een leuk of liever gezegd lekker (s)taartje!

Lees meer
Koorzingen met Academy of Vocal Arts

We op de Vuurtoren veel naschoolse activiteiten, nu uitgelicht: Koorzingen bij Academy of Vocal Arts!

Lees meer
Peuters versieren hun fietsje!

Deze maand hadden we het thema verkeer met de peuters. Hoe leuk is het dan als je met je moeder of vader op de peuterschool je fietsje of step kan versieren....

Lees meer
Cultuur in en rond De Vuurtoren

De Vuurtoren organiseert jaarlijks voor alle groepen meerdere culturele activiteiten. Deze maanden gaan de kleuters bijvoorbeeld naar het Museon-Omniversum voor activiteit: Red de zeedieren. Hier een impressie:

Lees meer
Koningsspelen op de Vuurtoren

Als het feest is in het land, doet De Vuurtoren natuurlijk mee! We hadden de Koningsspelen met een spetterende opening, een gezellig Koningsontbijt en veel leuke spelletjes.

Lees meer
De Vuurtoren loopt mee met de Avond4daagse

Ook dit jaar liep onze school weer enthousiast mee met de avond4daagse! Met goed weer liepen we gezellig samen door de straten waar we normaal niet zo gauw komen.

Lees meer
Groep 6 actief met het verzamelen van zwerfafval

Hoe belangrijk het is om afval op te ruimen, hebben we tijdens de Blink lessen geleerd. Zo ontdekten we dat zwerfafval zelfs in ons lichaam terecht kan komen! De leerlingen kunnen het u allemaal uitleggen. Iets met plastic dat in de zee terecht komt, opgegeten wordt door de vissen en wij eten weer de vissen........

Lees meer
Groep 8 springt de school uit...

Op 29 juni was het zover. Na 8 jaar op basisschool de Vuurtoren sprongen de leerlingen van groep 8 letterlijk de school uit richting het voortgezet onderwijs.

Lees meer
Kleuters halen hun Kleuterdiploma!

Woensdag 5 juli was het moment daar. Het Kleuter-af-feest voor de kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan!

Lees meer
Image Onze school

Buitenschoolse opvang 2Samen

Image Onze school

Buitenschoolse opvang 2Samen

Onze school werkt voor de buitenschoolse opvang (bso) samen met Kinderopvang 2Samen, een professionele kinderopvangorganisatie met diverse locaties.

Bij voldoende deelname en personeel heeft 2Samen ook in De Vuurtorenschool ook een groep. Die locatie heet dan 2Orka's. .

Wilt u meer weten over Kinderopvang 2Samen? Bezoek dan www.2samen.nl of neem contact op met de afdeling Planning & Advies via 070-3385500 of planning@2samen.nl.

Extra activiteiten

Ook na schooltijd kunnen de kinderen hun talenten verder ontplooien.

Sport

Wekelijks is er na schooltijd een uur extra sport voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8.

Activiteiten

Ieder jaar zijn er drie blokken van ca. 10 weken met activiteiten voor de groepen: 1/2, 3/4, 5/6, 7/8.

Voorbeelden van activiteiten: dans, spelletjes, koken, knutselen, .... Deze activiteiten worden door Halojobbing verzorgd.

Clinics, ...

Afhankelijk van het aanbod en animo kunnen er bijzondere activiteiten plaatsvinden. afgelopen jaren hebben gedaan: surfen, skaten, Spaans, typen. Wat het komend jaar wordt....

Image Onze school

Wilt u weten wie er op de Vuurtoren werken?

Op de pagina 'Ons team' ziet u de leerkrachten met groepen en de overige medewerkers.

Ons team